AMN Studiecoach


Met AMN Studiecoach leer jij nog effectiever te begeleiden!

Begeleid jij studenten? Bijvoorbeeld als docent, SLB’er, mentor of ib’er? Dan is AMN Studiecoach wat voor jou! AMN Studiecoach is dé leergang voor jou als professional die studenten begeleidt en daar verder in wil groeien.

Op deze pagina lees je alles over de leergang AMN Studiecoach. Klik hier om de studiegids te  downloaden. De leergang Studiecoach is gevalideerd door de registercommissie van het lerarenregister met 50 RU (registeruren) en is opgenomen in registerleraar.nl met registratienummer YpZnllpg5d.
Voor extra informatie kun je ook ons white paper over de invloed van begeleiding op studieresultaten lezen. Het white paper download je hier. We schreven ook een aantal blogs op basis van het white paper. De blogs vind je hier. Heb je na dit alles nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Bel ons op 026 355 733 33 of stuur een e-mail naar info@amn.nl.

 

Wat is AMN Studiecoach?

AMN Studiecoach is een leergang voor iedereen die veel met studenten werkt zoals docenten, mentoren en SLB’ers. Het traject is voor iedereen die zich wil professionaliseren in het coachen en begeleiden van studenten. Door effectieve begeleiding help jij de studenten het maximale uit zichzelf en hun studie te halen.

AMN Studiecoach is een gemengde leergang. ‘Gemengd’ betekent dat je online in je eigen tempo de theorie doorneemt. Daarnaast kom je vijf keer bij elkaar onder begeleiding van een ervaren trainer. Met de hulp van deze ervaren trainer ga je aan de slag met praktijkcasussen. Zo kom je er onder andere achter welke begeleidingsstijl past bij verschillende studenten. Daarnaast leer je ook hoe je verschillende gesprekstechnieken toepast en hoe je feedback geeft.

Hoe werkt het?

Vanaf het schooljaar 2018-2019 mogen studenten met de juiste vooropleiding de mbo-opleiding volgen die zij willen. Mbo-scholen mogen studenten niet meer weigeren op basis van de intaketest. Dat mag alleen als ze daar een goede reden voor hebben. Voorbeelden daarvan zijn teveel aanmeldingen bij een opleiding of studenten die bij drie of meer opleidingen een negatief bindend studieadvies hebben gekregen. Op de pagina van de Rijksoverheid (klik) staat meer informatie hierover.

Beter begeleiden voorkomt vroegtijdig schoolverlaten

Wij vinden het een goede ontwikkeling dat iedereen het recht krijgt om de opleiding te volgen die hij of zij wil. Maar als iedereen de opleiding mag doen die hij of zij wil, is de kans op foute studiekeuzes groter. Met veel meer vroegtijdig schoolverlaters als vervelende gevolg. De juiste begeleiding voor studenten is daarmee belangrijker dan ooit.

Veel docenten geven aan dat zij graag beter willen worden in het begeleiden van studenten. AMN luistert hiernaar en ontwikkelde daarom de gemengde leergang AMN Studiecoach. Met AMN Studiecoach leer je welke begeleiding past bij welke student. En hoe je dit toepast in de praktijk.

Ook uit de wetenschap komt duidelijk naar voren dat begeleiding een positieve invloed heeft op studieresultaten. We schreven hier een white paper en verschillende blogs over. Waarom? Omdat we het belangrijk vinden dat niet alleen onze testen en toetsen, maar ook onze trainingen gebaseerd zijn op de wetenschap.

Download ons white paper (klik hier) of lees onze blogs (klik hier) en laat je inspireren!

Werkt jouw school ook met de AMN Intaketest/AMN Talentscan?

De AMN Intaketest (vanaf 1 oktober de AMN Talentscan, kijk ook op deze pagina voor meer informatie) geeft zinvolle input voor het begeleiden van studenten. Als een student de AMN Intaketest gemaakt heeft, weet je onder andere welke begeleidingsstijl bij de leerling past. Met behulp van AMN Studiecoach leer je de gegevens van de Intaketest nog beter te gebruiken. Je krijgt dan dus niet alleen een compleet beeld van wat de student aan capaciteiten in huis heeft, maar ook wat hem of haar motiveert en welke begeleiding écht effectief is. Op die manier haal jij het maximale uit de student, en de student haalt het maximale uit zijn of haar studie!

Wat houdt de leergang in?

Voor een duidelijk overzicht van de inhoud van AMN Studiecoach, download je studiegids hier.

AMN Studiecoach bestaat uit 15 modules en vijf bijeenkomsten. De modules zijn volledig digitaal te volgen en hebben de volgende thema’s:

 1. Oriëntatie op de leergang
 2. Zorg en organisatie
 3. Basis gesprekstechnieken
 4. Adolescentenbrein
 5. Reflecteren
 6. Begeleidingsgesprek voeren
 7. Kernreflectie d.m.v. de AMN Talentscan
 8. Mijn begeleidingsstijl
 9. Begeleidingsstijlen herkennen m.b.v. de AMN Talentscan
 10. Begeleidingsstijlen toepassen
 11. Oriëntatie
 12. Motieven bespreken gebruik makend van de AMN Talentscan
 13. Stimuleren
 14. Studieverslag – terugblik
 15. Portfoliodocumenten leergang AMN Studiecoach

De thema’s van de vijf bijeenkomsten zijn:

 1. Kick-off
 2. (Begeleidings-)gesprekstraining
 3. Begeleidingsstijlen training
 4. Intervisie
 5. Intervisie

Open inschrijving of in-company?

Wat belangrijk is om te weten is dat er twee varianten zijn van AMN Studiecoach: een open inschrijving en een in-company inschrijving.

De open inschrijving is, zoals de naam al verklapt, open voor iedereen. Je volgt alle modules in de digitale leeromgeving wanneer het jou uitkomt. De bijeenkomsten zijn gezamenlijk met anderen in Arnhem (de Wetstraat 1) van 14:00 tot 18:00. De eerste bijeenkomst is op woensdag 8 november. Kijk voor de andere data even in de studiegids (klik).

Wij zorgen tijdens de training voor koffie, thee én een hapje eten. De inschrijving is nu open (meld je aan met het formulier aan de rechterkant van deze pagina). We hebben plaats voor ongeveer acht deelnemers, dus wees er snel bij!

Bij de in-company inschrijving passen we de planning zo goed mogelijk aan op jouw school. Je volgt dan de bijeenkomsten samen met jouw collega’s. De plaats(en) en tijden van de bijeenkomsten spreken we samen met jou of jouw school af. De thema’s zijn hetzelfde als die van de open inschrijving. De modules zijn ook bij de in-company inschrijving digitaal te volgen.

Hoe lang duurt het hele traject?

In totaal duurt het hele traject acht maanden.

En wat is de studiebelasting?

AMN Studiecoach is een gemengde leergang. Je doet dus een gedeelte samen tijdens de vijf bijeenkomsten en je doet een deel wanneer het jou uitkomt. Deze bijeenkomsten zijn verspreid over acht maanden en duren ongeveer één dagdeel per keer. Voor de in-company inschrijving kan dit gewoon op jouw schoollocatie. Naast de bijeenkomsten besteed je ongeveer twee uur per week aan de theorie en de opdrachten. Dit kan allemaal digitaal, dus je hebt zelf de keuze wanneer je aan de slag gaat! Tot slot bieden we AMN Studiecoach aan voor accreditatie aan het Lerarenregister.

Wat leer je?

Na het afronden van AMN Studiecoach weet je onder andere…

 • …welke gesprekstechnieken er zijn;
 • …hoe je de verschillende gesprekstechnieken inzet;
 • …hoe je verschillende begeleidingsbehoeften herkent;
 • …welke begeleidingsstijlen er zijn;
 • …hoe je de verschillende begeleidingsstijlen toepast.

Maar je leert nog veel meer dan dit alleen. Reden genoeg om je aan te melden dus!

Wat kost AMN Studiecoach?

Kies je voor de open inschrijving? Dan is de prijs €999,- per deelnemer (exclusief btw). We hebben acht deelnemers nodig (minimaal) om deze leergang door te laten gaan.

Kies je voor de in-company inschrijving? Dan is de prijs €899,- per deelnemer (exclusief btw). Ook hier hebben we minimaal acht deelnemers nodig om de leergang door te laten gaan.

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over AMN Studiecoach? Of heb je nog andere vragen? Bel ons dan op 026 355 73 33 of stuur een e-mail naar info@amn.nl. Wij geven je dan alle informatie over AMN Studiecoach.

Kan ik je helpen?lianne

Lianne Konings
026 - 355 7333
info@amn.nl

Soort inschrijving
Voorvoegsel
Voornaam *
Achternaam *
Email adres *
Telefoonnummer *
School *
Functie*