Proefafname AMN Eindtoets 2019


Een goede eindtoets voor het basisonderwijs: die maken we niet zomaar. We denken natuurlijk veel na over hoe we onze eindtoets samenstellen. Maar met alleen nadenken zijn we er nog niet! We nemen daarom ieder jaar een proefafname af voor de eindtoets van het jaar erna. Dit jaar is dat van 1 oktober 2017 tot en met 31 maart 2018.

Meedoen aan deze proefafname helpt ons bij het maken van een nóg betere eindtoets. En er zitten veel voordelen aan vast voor jouw school en voor jou als leerkracht!

Op deze pagina lees je alles over de proefafname van de AMN Eindtoets. Wil je deelnemen aan de proefafname? Klik dan hier voor het aanmeldformulier. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Waarom de proefafname?

Onze maatschappij verandert en het onderwijs daardoor ook. Daar hoort ook een eindtoets bij die van dit moment is. Ieder jaar streven wij ernaar onze eindtoets nóg beter te maken. Zo zijn we op dit moment al druk bezig met de eindtoets van het schooljaar 2018-2019.

Maar met nadenken en evalueren alleen komen we er niet. We testen onze eindtoets ook in de praktijk. Dat doen we met de proefafname van de AMN Eindtoets 2019. Meedoen aan de proefafname van de AMN Eindtoets 2019 brengt voordelen en kansen met zich mee. Voor jou als leerkracht en voor jouw school.

Waarom deelnemen aan de proefafname AMN Eindtoets 2019? Twee vliegen in één klap

Zo krijg je de kans kennis te maken met de AMN Eindtoets (klik hier voor meer informatie over onze eindtoets). Veel scholen zoeken een andere eindtoets dan bijvoorbeeld die van Cito, maar zetten niet de stap om te veranderen. Ze willen bijvoorbeeld geen risico lopen met een nieuwe eindtoets. Ze hebben ook geen idee hoe de resultaten van de nieuwe toets zich verhouden tot de oude toets. Hierdoor is het geven van schooladvies lastiger. Ten slotte hebben leerkrachten het al druk met al hun andere taken. Als daar ook nog een andere eindtoets bij komt stapelt de werkdruk zich alleen maar op.

We begrijpen dit allemaal heel goed. En daarom vangen wij met de proefafname twee vliegen in één klap: wij maken onze eindtoets voor het komend schooljaar nóg beter met alle nieuwe gegevens, én jij maakt als leraar en als school gratis kennis met onze eindtoets. Je leert hoe eenvoudig en doeltreffend onze eindtoets is. En de resultaten? Die sturen we na afloop naar jou. Daarna kun je ze direct vergelijken met de resultaten van de eindtoets die je nu gebruikt. Op die manier zit er voor jou als leerkracht vrijwel geen extra werk aan vast. Ten slotte breng je ook meer keuzevrijheid in verplichte eindtoetsen mee.

Hoe werkt de proefafname?

Van 1 oktober 2017 tot en met 31 maart 2018 kun je meedoen met de proefafname AMN Eindtoets 2019. Hoe werkt dat? Heel eenvoudig.

Je vult eerst dit aanmeldformulier in. Hier staan standaardvragen in, zoals je naam, e-mailadres en naam van jouw school.

Daarna nemen we contact met je op. We stemmen dan met je af of je bijvoorbeeld onze laptops wil gebruiken en wanneer je de afname wilt doen. De proefafname kan volledig digitaal op elke computer, laptop of tablet worden gedaan. Wij maken een database aan voor elke school. De leerkrachten voeren vervolgens de gegevens van de leerlingen in die de eindtoets gaan maken. Dit kan ook automatisch: AMN maakt dan de koppeling met jouw schoolsysteem (ParnasSys, Esis, etc.) en vult alle gegevens direct aan.

Is dit allemaal wel veilig?

Het koppelen van AMN aan het schoolsysteem is helemaal veilig en vertrouwelijk. Het beheer van de database en het doorsturen van de rapportages ook. Wij zullen nooit gegevens verstrekken aan anderen zonder toestemming. Daarnaast hebben wij een ISO certificering (ISO 27001) voor informatiebeveiliging. De gegevens van jouw school en leerlingen zijn dus veilig.

Wat gebeurt er met de resultaten?

Zowel jij als wij kunnen de resultaten van de proefafname AMN Eindtoets 2019 goed gebruiken. Wij gebruiken de resultaten bij het ontwikkelen van een goed onderbouwde eindtoets in 2019. Onze psychometristen analyseren elke vraag en de toets in z’n geheel. Zo houden we de kwaliteit van onze eindtoets zo hoog mogelijk. We zorgen er ook voor dat het aanbod van eindtoetsen uitgebreid wordt en dat het niet bij één of twee aanbieders blijft.

En wat kan jij uiteindelijk met de resultaten van jouw leerlingen? Als eerste zijn de resultaten ontzettend goed om te meten waar jouw leerlingen nu staan. Een soort ijkmoment voordat de leerlingen de eindtoets afnemen. Zo weet je waar leerlingen nog aan kunnen werken. Daarnaast helpen de resultaten bij het aanvullen van jouw voorlopige of definitieve schooladvies. Ten slotte kun je de resultaten van de AMN Eindtoets vergelijken met de resultaten van de eindtoets die je nu gebruikt.

Wat kost deelname aan de proefafname?

Deelname aan de proefafname AMN Eindtoets 2019 is geheel gratis.

Hoe meld je je aan?

Vul het aanmeldformulier hier (klik) in. Dan nemen wij contact met je op en regelen we alles.

Heb je nog vragen?

Wil je je aanmelden voor de proefafnames AMN Eindtoets? Of heb je nog vragen? Bel ons dan gerust op 026 355 73 33 of stuur een e-mail naar info@amn.nl. Wij geven graag antwoord op al je vragen!