Het begeleiden van statushouders naar werk is een uitdaging. De culturele verschillen zijn groot. Daar moeten zij maar ook wij mee leren omgaan. Aan ons dus de taak om ondanks deze culturele verschillen een zo goed en concreet mogelijk beeld te schetsen van de statushouder.

Spiegelen
Statushouders in Nederland moeten integreren. Daar kunnen we niet om heen. Zij integreren in Nederland, tussen de Nederlanders, waardoor wij ze automatisch met andere Nederlanders gaan vergelijken. Zowel op capaciteiten als op persoonlijkheid. Het kan natuurlijk zo zijn dat wanneer we een academisch opgeleide Syriër vergelijken met een andere academische Syriër, hij hoog scoort op de TalentScan. Maar als we zijn score vergelijken met een score van een Nederlander, dan kan het zijn dat deze Syriër eerder tot een gemiddelde groep behoort. Nogmaals, statushouders moeten hier werken. Logisch dus dat we ze vergelijken met Nederlanders.

Kennis & begrip
Cultuur heeft ook alles te maken met vertoond gedrag. In Nederland geven vrouwen elkaar drie zoenen en schudden mannen elkaar de hand. In het Midden Oosten kussen ook de mannen elkaar bij een begroeting. De non-verbale communicatie is in het Midden Oosten heel belangrijk. Zo kan bijvoorbeeld het wegkijken in een gesprek al als een belediging worden opgevat. In Nederland is een krachtige handdruk heel gepast, in het midden oosten is een zachtere handdruk meer op zijn plaats. De vraag is: moet je het soort werk dat iemand aan kan beoordelen op dit soort cultureel bepalend gedrag? Wij vinden van niet. Daarmee pleiten we tegelijk voor het opbouwen van kennis en begrip van wat gebruikelijk is in andere culturen. Serveer iemand die een slappe handdruk geeft en je (in onze ogen) doordringend aankijkt bij een eerste begroeting dus niet gelijk af.

Integreren doen we samen
De nieuwkomer moet misschien net wat meer zijn best doen, maar het vergt ook van ons, Nederlanders, een actieve en begripvolle houding. Hoe beter wij de persoonlijkheid, achtergrond en cultuur van iemand begrijpen, hoe meer kans die persoon maakt om snel en succesvol te integreren.

Aan de bak dus.

Meer weten over hoe AMN kan helpen in het begeleiden van statushouders naar werk of een passende opleiding? Bel of mail ons: 026 3557333 / info@amn.nl