Een goed betaalde en passende baan, dat wil iedereen. Ook statushouders. Alleen, dat is vaak een lange weg. Een weg die kan gaan via werk dat niet direct passend is. Maar dat werk helpt wel om sneller te integreren. Motivatieproblemen liggen dan op de loer. Hoe kunnen we dit voorkomen en de integratie van statushouders succesvol maken?

Eerst een baan, dan je hart volgen
We zitten weliswaar in een tijdsgewricht waarin geluk nastreven het hoogste goed lijkt. Toch zijn wij van mening dat het vinden van werk prioriteit heeft. Dat bevordert de integratie, helpt om nog sneller de taal goed te beheersen en zorgt voor acceptatie in de maatschappij. Wanneer een statushouder een stabiele werkomgeving heeft, kan hij of zij altijd nog onderzoeken of het volgen van een opleiding in de richting van zijn of haar interesse een zinvolle investering is. Ondertussen is de integratie dan een flink eind op weg.

Mix van factoren
Om te beoordelen in welk beroep iemand kansrijk is kijkt de AMN TalentScan naar een combinatie van factoren. Werk- en denkniveau, persoonlijkheid en motivatie zijn, net als leerbaarheid op competenties, belangrijke factoren. Deze mix van factoren vormt samen met de opleidingshistorie en werkervaring een goed beeld van de kwaliteiten van de statushouder. Met deze resultaten is de kans op het snel vinden van een baan het grootst.

Meer weten over hoe AMN kan helpen in het begeleiden van statushouders naar werk of een passende opleiding? Bel ons op 026 3557333 of mail naar info@amn.nl