We streven in Nederland allemaal naar het vinden van een goed betaalde, passende baan. Ook statushouders willen het liefst een baan die bij hun interesse en niveau past.  Maar het zoeken naar een passende baan kost veel tijd. Voor een statushouder is het van groot belang dat hij of zij zo snel mogelijk in contact komt met andere Nederlanders. Integreren gaat veel sneller wanneer men direct aan de slag kan. Werk is werk. Het hoeft, volgens ons, dus niet direct een passende baan te zijn.

Risicovol
Dit klinkt leuk en aardig maar er kleeft wel een risico aan. Als een statushouder direct aan de slag gaat, betreft het vaak een baan onder zijn of haar niveau. Voor even is dit goed te doen. De statushouder verdient geld, heeft een dagbesteding en ontmoet veel Nederlanders. De vraag is hoelang de statushouder met plezier naar zijn of haar werk gaat en zich kan blijven motiveren voor werk dat niet of nauwelijks bij hem of haar past.

Motiveren & coachen
Wanneer het werk niet passend is, ligt afbreuk vanwege motivatieproblemen op de loer. De AMN TalentScan levert, naast het competentieprofiel, informatie over hoe iemand het best gecoacht kan worden. Met dat inzicht wordt het makkelijker om statushouders gemotiveerd te houden en ze ondertussen klaar te stomen voor werk dat wél bij ze past. Zo creëren we samen een win-win situatie.

Meer weten over hoe AMN kan helpen in het begeleiden van statushouders naar werk of een passende opleiding? Bel of mail ons: 026 3557333 / info@amn.nl